Magunkról

A bánya a Budai hegység nyugati előterében, Budapesttől 28 km-re található, Sóskút külterületén. A tevékenység alapját egy 10 millió éves folyódeltára települt in situ állapotban is igen magas szilíciumdioxid tartalmú alapanyag szolgáltatja. Az alapanyag jellegzetessége a nagy biológiai és kémiai tisztaság, az erősen koptatott, legömbölyödött szemcsealak. Ezen tulajdonságok különböztetik meg a Társaság tulajdonában lévő ásványvagyont az általános építőipari minőséget szolgáltató bányáktól. Társaságunkat 1992. augusztusában leányvállalati formában az Országos Érc- és Ásványbányák Vállalat alapította. 1993. januárjától Kft.-ként működik. A Kft. tulajdonosai magyar természetes személyek.

A Társaság három, egymásra épülő üzemrészből áll:
  • külszíni bányaüzem és szállítás,
  • nedvesüzemű homokmosó
  • szárító és szárazosztályozó üzemrész.

Késztermékeink száma meghaladja a negyvenet. A késztermékek vizsgálatára kétműszakos telepítésű laboratórium szolgál. A minőség folyamatos biztosítása érdekében 1999. augusztusától Társaságunk a DIN EN ISO 9002:1994 szabvány követelményeinek megfelelően muködött, 2002. szeptemberétől, az ISO 9001:2000 szerint biztosítjuk termékeink megfelelő minőségét. A bányából bányanyers állapotban kikerülő anyagokat földműépítésnél és színesfémöntésnél alkalmazzák. A bányanyers állapotban értékesített termékeink aránya nem jelentős. A bányából kinyert nyersanyag jelentős része tehergépkocsis felszállítással a homokmosó üzemrészbe kerül. Itt nedves fázisban kerül osztályozásra és egyúttal a kísérő ásványként jelentkező bentonit leválasztása is megtörténik. Az üzemrész végterméke 95-98% SiO 2 tartalmú, szennyeződésmentes, élesen osztályozott homok- és kavicstermék, mely ömlesztett, illetve zsákos állapotban kerül értékesítésre. Társaságunk által működtetett harmadik önálló üzemegység a szárító és osztályozó technológia. Kiinduló alapanyaga a homokmosó tisztított és előosztályozott végterméke. A leszárított anyag egy toronyépületbe kerül, ahol a legkorszerűbb Allgaier támolygó rostán végezzük a végső osztályozást. A keletkező végtermék elválasztási élessége elérheti a 95%-ot.Termékek és árlista

Megrendelésüket elküldhetik faxon, levélben vagy e-mailben.

Aktuális terméklista, és árjegyzék letölthető pdf formátumban.

Referenciák

A Társaság termékeinek piaca szerteágazó. Állandó nagy vevőink száma meghaladja a 20-at, rendszeres vevőink száma pedig a 150-et. Mosott termékeink jelentős felvevője az igényes betontermékeket előállító, jórészt külföldi tulajdonú cégek, térkövet, finom-betonárut készítenek alapanyagunkból. Ezen kívül a mosott termékeket - főleg zsákoltan - vízszűrő és vízkezelő technológiák használják szűrőtöltetként országszerte. Mosott termékeinket alkalmazzák golfpályák, sportpályák és strandok építésénél is. A szárazosztályozóból kikerült késztermékek száma 17, melyek ömlesztett, tartálykocsis és zsákos kiszerelésben kerülnek a vevőkhöz.A felhasználás jellemző területei:
  • csemperagasztó és padlókiegyenlítő massza gyártása,
  • felülettisztító anyagok; fém-, kő- és betonfelületek szemcseszórásos tisztítása,
  • ivóvíz szűrők mechanikai szűrőtöltete,
  • műgyantás betontermékek és padlóburkolatok gyártása,
  • színesfémöntés,
  • út és sín síkosság mentesítés stb.
Partnereink
Üzenet küldése
+36 23 348 030
+36 23 348 070